سیستم آموزشی ترکیه شامل پنج بخش اصلی است. اولین بخش آموزش ابتدایی است که رایگان و الزامی است، از شش سالگی شروع می شود و پنج سال طول می کشد.
Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!بعداز آن تحصیلات متوسطه که دانش آموزان سه سال در دوره راهنمایی و سه سال در دبیرستان ادامه تحصیل می دهند.
تعداد زیادی آموزشگاه فنی و حرفه ای وجود دارد که دانش اموزان میتوانند پس از اتمام دوره راهنمایی وارد آنها شود. همچنین بیش از 1200 موسسه آموزش عالی و بیش از 60 دانشگاه وجود دارد
که بزرگترین و معروف ترین دانشگاه ها عبارتند از دانشگاه فنی خاورمیانه در آنکارا، دانشگاه فنی استانبول و دانشگاه هاجت تپه در آنکارا.
اتباع خارجی پس از پذیرش توسط یک موسسه آموزشی ترکیه ای که وزارت آموزش و پرورش آن را تایید کرده است می توانند برای ویزای دانشجویی ترکیه درخواست دهند. مدرسه، دانشگاه یا دوره زبان.
اگر قصد تحصیل در ترکیه را دارید،ابتدا باید ویزای تحصیلی دریافت کنید که این فرآیند را می توان قبل از ورود به ترکیه در کنسولگری یا سفارت ترکیه در کشور خود انجام دهید. پس از دریافت ویزا می توانید به عنوان دانشجو ثبت نام کنید و مجوز اقامت دریافت کنید.
دلایل تحصیل در ترکیه
بزرگترین مانع برای دانشجویانی که مایل به تحصیل در خارج از کشور هستند، شهریه دانشگاه است.
تحصیل در ترکیه هزینه های بسیار پایین تری نسبت به ایالات متحده، بریتانیا یا استرالیا دارد.
به عنوان یک دانشجوی بین المللی، ممکن است با بودجه ماهانه 400 تا 650 یورو در ترکیه به خوبی زندگی کنید. در مقایسه با سایر کشورهای تحصیلی این هزینه بسیار کمتر است.
برای کم کردن هزینه تحصیل میتوانید بجای خوابگاههای دانشجویی در محطه دانشگاه خودتان آپارتمان بصورت فردی یا مشترک اجاره کنید که بسیار کم هزینه تراز سایر کشورهای اتحادیه اروپا است
هزینه اجاره اپارتمان در هر شهر متفاوت است در نظر داشته باشید که استانبول گرانترین شهر ترکیه است
ولی در کل ترکیه یکی از ارزان ترین کشورها برای زندگی و تحصیل است. برای مثال در مقایسه با آلمان هزینه اجاره و غذا بسیار کمتر است
دو نوع دانشگاه در ترکیه وجود دارد:
-دانشگاه های خصوصی
– دانشگاه های دولتی
سیستم آموزشی در ترکیه برای فرزندان شما:
اگر قصد مهاجرت به ترکیه را دارید و هدف شما اقامت یا تابعیت کوتاه مدت یا بلند مدت است، باید در نظر داشته باشید که اولین شرط ورود به مدارس ترکیه داشتن Kimlik(ID) است و بدون اخذ اقامت یا تابعیت، روند آموزش کودکان آغاز نمی شود.
بهتر است فرزندان شما قبل از ورود به مدارس ترکیه شروع به یادگیری زبان ترکی کنند
اما اگر فرزندتان به زبان ترکی آشنایی ندارد نگران نباشید می توانید برای ثبت نام در مدارس ایرانی در ترکیه اقدام کنید. یا برای ادامه تحصیل به زبان انگلیسی یا سایر زبان های زنده مانند فرانسوی یا آلمانی در مدارس بین المللی ثبت نام کنید.
خوشبختانه سیستم مدارس ترکیه علاوه بر کیفیت بالا گزینه های مختلفی را ارائه می دهد همین مواردش است که ترکیه را به گزینه مناسبی برای مهاجرت تبدیل می کند.